Stichting Specifiek Jongerenwerk
“Bijzonder, met een doel”

Voorstellen:
Bij dezen wil ik mij aan u voorstellen: mijn naam is Tonny Schmit, Straathoekwerker bij de gemeente Rijssen - Holten. Ik ben vanaf 2012 werkzaam bij Stichting Specifiek Jongerenwerk. Naast mijn opleiding als Sociaal Cultureel werker, studeer ik momenteel aan de Hoge School van Arnhem en Nijmegen tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Ik zie mijzelf als iemand die maatschappelijk betrokken is en hart heeft voor jongeren, ik draag graag mijn steentje bij!

Mijn kantoor is gevestigd bij Stichting Specifiek Jongerenwerk. Verder loop / rijd ik regelmatig door de straten van Rijssen en Holten, bezoek ik jongeren op hun ontmoetingsplekken, breng ik bezoek aan de verschillende jongerenactiviteiten in beide kernen en organiseer ik recreatieve en educatieve activiteiten voor en met jongeren. Daarnaast onderhoud ik contact met netwerkpartners (zoals gemeente, politie, vrijwilligersorganisaties etc.) over de lokale ontwikkelingen met betrekking tot de jeugd.

Mijn voornaamste doelgroep bestaat uit de jongeren op straat. Ik leg en onderhoud contact met deze jongeren. Jongeren kunnen bij mij terecht met uiteenlopende vragen van persoonlijke aard, in het belang van leeftijdsgenoten of om hun hart te luchten. Op het moment dat jongeren behoefte hebben aan professionele hulpverlening kan ik ze begeleiden bij het zoeken naar de juiste hulpverleningsinstanties. Ook wanneer jongeren vragen aan de gemeente hebben of hun wensen en behoeften duidelijk willen maken kunnen ze bij mij terecht. Daarnaast informeer ik jongeren op straat over ontwikkelingen die hun aangaan en kan ik ondersteuning bieden wanneer zij activiteiten willen organiseren.

Als Straathoekwerker werk ik niet alleen met jongeren. Ook bewoners en winkeliers die hinder of overlast ervaren en/of  zich zorgen maken over (groepen) jongeren, die contact willen zoeken met jongeren, of als vrijwilliger een bijdrage willen leveren aan jeugdactiviteiten kunnen bij mij terecht. Want het tegengaan van overlast is een gemeenschappelijk doel dat om betrokkenheid van de hele buurt vraagt.

Heeft u een vraag / opmerking, neem dan gerust contact met mij op.

Tonny Schmit


Contact

STRAATHOEKWERK RIJSSEN-HOLTEN
De Giezen 12
7461 BB Rijssen
straathoekwerk@pand11rijssen.nl
0548-513145

volg ons ook op social media: